مقالات, بلاگ

آشنایی با خواص سرکه سفید – بخش دوم

آشنایی با خواص سرکه سفید - بخش دوم

آشنایی با خواص سرکه سفید – بخش دوم

آشنایی با خواص سرکه سفید – بخش دوم

آشنایی با خواص سرکه سفید - بخش دوم

موارد استفاده از سرکه سفید در پخت و پز

سرکه سفید یک ماده رایج است که در انواع دستور العمل های مختلف استفاده می شود.

اغلب در سس ها یا ماریناد و برخی از نوشیدنی ها و یا به عنوان چاشنی استفاده می شود. همچنین به نرم کردن گوشت و سبزیجات کمک می کند.

همچنین می تواند برای ترشی میوه، سبزیجات، گوشت، ماهی و تخم مرغ استفاده شود. ترشی نه تنها طعم و بافت غذاها را تغییر می دهد ، بلکه می تواند ماندگاری این مواد غذایی را نیز به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

برای تهیه ی ترشی استفاده می شود.

در پخت و پز، سرکه سفید به دلیل اسیدیته به عنوان یک عامل فرایند عمل می کند. این ماده با جوش شیرین که قلیایی است واکنش نشان می دهد و می تواند به حجم کیک ها، نان ها و پنکیک ها کمک کند.

مصارف خانگی سرکه سفید

سرکه دارای خواص ضد میکروبی قدرتمندی است که از آن به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی و پاک کننده خانگی استفاده می کنند، سرکه سفید یک گزینه مناسب، مقرون به صرفه و همه کاره است. می توانید از سرکه سفید برای تمیز کردن تقریباً هر سطحی، از جمله صفحات میز، کف، پنجره ها و آینه ها استفاده کنید. قبل از استفاده به عنوان ماده تمیز کننده خانگی، حتما همیشه سرکه را با مقداری آب رقیق کنید.

بسیاری از افراد تعجب می کنند: آیا سرکه سفید کپک را از بین می برد؟ سرکه نه تنها می تواند به از بین بردن کپک کمک کند، بلکه می تواند از بروز آن جلوگیری کند. سرکه رقیق نشده را به بطری اسپری اضافه کنید و قسمت های کپک زده را اسپری کنید. بگذارید حداقل یک ساعت بماند و یادتان باشد برای محافظت از خود ماسک و دستکش بپوشید.

با سرکه می توان چربی و مواد تمیز کننده ماشین ظرفشویی را تمیز کنید. کافی است یک فنجان سرکه را در ظرف مناسب برای ماشین ظرفشویی بریزید و در طبقه ی بالای ماشین ظرفشویی قرار دهید و از چرخه آب گرم استفاده کنید. برای مقابله با لکه های آب سخت ناشی از ماشین ظرفشویی نیز می توانید از این روش استفاده کنید.

سرکه برای از بین بردن علف های هرز باغ مفید است. می تواند به تنهایی استفاده شود یا با نمک و صابون در ظرف مخلوط کنید تا حداکثر اثربخشی آن را داشته باشد.

خطرات و عوارض جانبی سرکه سفید

اگرچه سرکه سفید ممکن است با چندین فواید سلامتی در ارتباط باشد، اما چند عوارض جانبی بالقوه و اقدامات احتیاطی نیز باید در نظر گرفته شود.

اول از همه، سرکه سفید بسیار اسیدی است و می تواند علائم ریفلاکس اسید و سوزش معده را در برخی افراد ایجاد کند. اگر به صورت رقیق نشده مصرف شود، می تواند گلو را تحریک یا بسوزاند. بنابراین، بهتر است با آب رقیق شود تا از اثرات منفی آن بر سلامتی جلوگیری شود. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی منفی، مصرف آن را کاهش داده یا قطع کنید.

از آنجا که بسیار اسیدی است، می تواند به مرور زمان مینای دندان را نیز فرسایش دهد. یک مطالعه در چین با مقایسه اثرات سرکه سیب در مقابل سرکه سفید و انواع دیگر سرکه نشان داد که سرکه سفید، به دندان ها آسیب می رساند.

در صورت استفاده از آن روی پوست، ممکن است باعث قرمزی، تحریک یا سوزش پوست شود. اطمینان حاصل کنید که قبل از استفاده موضعی همیشه با آب رقیق شده باشد و بعد آزمایش پچ را انجام بدهید.

در آخر، به یاد داشته باشید که سرکه ممکن است با داروهای خاصی تداخل کند. اگر داروهایی برای کاهش سطح قند خون یا پتاسیم مصرف می کنید، قبل از افزودن سرکه به برنامه عادی خود با پزشک خود صحبت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید