بلاگ, مقالات

افراد گرم مزاج این مرباها رو نخورن لطفا

افراد گرم مزاج این مرباها رو نخورن لطفا

افراد گرم مزاج این مرباها رو نخورن لطفا

 

افراد گرم مزاج این مرباها رو نخورن لطفا

 

اگر مزاج تان گرم است مربای به نخورید

مربا یکی از چاشنی های ثابت برای صبحانه در سفره های ایرانی است. این چاشنی دلپذیر را می توان از میوه های هر فصل تهیه کرد. اما همه افراد نمی توانند که تمام انواع مرباها را میل کنند چرا که ممکن است با مزاج آنها سازگاری نداشته باشد. مزاج گرم در طب سنتی به دو گروه طبع گرم و تر و طبع گرم و خشک تقسیم می شود. افراد با مزاج گرم و تر در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند در گروه صفراوی قرار دارند.
مزاج مرباها

مضرات استفاده از مربای به برای گرم مزاج ها

یکی از نکات مهم که در تهیه و مصرف انواع مرباها و ترشیجات فراموش می شود این است که باید متناسب با طبع خود ، این فرآورده ها را تهیه و مصرف کنید. در طب سنتی مربا به دلیل شیرین بودن دارای مزاج گرم است و ترکیبات موجود در ترشی ها ، آن را به چاشنی هایی با طبع سرد تبدیل کرده است.
برخی از مرباها مزاج معتدل دارند بنابراین به دلیل خاصیت خنکی آنها ، به افراد گرم مزاج توصیه می شود که از این نوع مرباها استفاده کنند.
میوه به ، طبع گرمی دارد به همین دلیل افراد با مزاج گرم (طبع صفراوی )،پس از مصرف مربای آن ، جوش می زنند. پس بهتر است پس از مصرف آن در صورت غلبه گرمی ، از یک ماده خوراکی خنک مانند یک استکان از ترکیب عرق کاسنی و شاه تره استفاده شود.
پوست بدن برخی افراد مستعد جوش زدن است و یا در سنین بلوغ می باشند ، زیرا در سنین نوجوانی به دلیل تغییرات هورمونی ، صورت جوش می زند بنابراین بهتر است از مرباهایی استفاده کنند که میوه هایی با مزاج خنک و معتدل در آنها به کار رفته است.

مربای مناسب برای سرد مزاج ها

افراد با مزاج سر در صورتی که مایل به از دست دادن رطوبت بدن خود نباشند می توانند از مرباهایی با طبع گرم استفاده کنند.
مرباهایی با طبع گرم
مربای به ، انجیر و هویج دارای طبع گرم و تر می باشند.
مربای سیب گرم و خشک است
مربای گلابی طبع گرم و تر دارد
مربای قیسی و گیلاس گرم و تر است
مرباهایی با طبع سرد
مرباهای شفتالو ، آلو و پرتقال سرد و تر هستند.
مربای هلو ، کیوی و شاه توت دارای طبع سرد و تر هستند.
مربای آلبالو ، تمشک و بالنگ طبع سرد و تری دارند
مرباهای زرد آلو سرد و تر ، گوجه سبز و آلو بخارا طبع سرد و خشکی دارند.
منبع : نمناک

دیدگاهتان را بنویسید