بازیابی پسماندهای آبمیوه و بستنی – بخش دوم
بازیابی پسماندهای آبمیوه و بستنی
کمپوست کردن پوست میوه به چه معناست؟
کمپوست کردن پوست میوه به معنای تبدیل پوستهای میوه به کود یا کمپوست است. در این روش، پوستهای میوه به همراه سایر مواد آلی مانند برگها، گلها و باقیماندههای گیاهی، در محیطی مرطوب و هوایی مناسب قرار داده میشوند تا با فرایند تجزیهی طبیعی به کمپوست تبدیل شوند. در این فرایند، میکروارگانیسمهای مفیدی که در محیط زیست زندگی میکنند، مانند باکتریها، قارچها و انگلها، با شکستن و تجزیهی مواد آلی، کود بسیار حاصل شده که میتواند به رشد و تقویت گیاهان کمک کند. این روش علاوه بر کاهش زبالههای آلی و حفظ محیط زیست، باعث افزایش بازده و کیفیت محصولات کشاورزی نیز میشود.
چگونه می توان پوست میوه را کمپوست کرد؟
برای کمپوست کردن پوست میوه، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
۱. کمپوست کردن با استفاده از سطح خاک: در این روش، پوست میوه به همراه سایر باقیماندههای گیاهی به سطح خاک اضافه میشود. پس از آن، خاک با یک لایه نازک پوشیده میشود تا مانع ورود هوا و آب بر روی مواد بشود. با گذشت زمان و در نتیجهی تجزیه طبیعی، مواد آلی به کمپوست تبدیل میشوند.
۲. کمپوست کردن با استفاده از صندوق کمپوست: در این روش، پوست میوه به همراه سایر مواد آلی مانند برگها، گلها و سایر باقیماندههای گیاهی در یک صندوق کمپوست قرار میگیرد. برای این منظور، میتوانید از صندوقهای کمپوست آماده یا خود ساخته شده استفاده کنید. در این روش، صندوق با برخی سوراخهای هواپرهایی برای تهویه مجهز شده است و برای به دست آوردن کمپوست، محتویات صندوق را هر چند ماه یکبار ترکیب میکنید و محتویات آن را به مدت چند ماه تا یک سال تحت عنوان تجزیهی طبیعی قرار میدهید تا به کمپوست تبدیل شود.
۳. کمپوست کردن درون خانه: کمپوست کردن درون خانه یا کمپوستاژ خانگی، فرایند تبدیل پسماندهای آلی خانگی مانند ضایعات سبزیجات، میوه و برگهای خشک شده به کود گیاهی است. این روش از دورانهای قدیم به عنوان یک راهکار موثر در بازیافت پسماندهای آلی مورد استفاده قرار گرفته است. این فرایند نیاز به یک محیط مناسب، هوای تهویه شده و آب کافی دارد.