بهترین منابع ویتامین K | انواع میوه، سبزیجات، آجیل و حبوبات سرشار از ویتامین کا – بخش اول
بهترین منابع ویتامین K | انواع میوه، سبزیجات، آجیل و حبوبات سرشار از ویتامین کا – بخش اول
ویتامین کا در چه غذاهایی یافت می شود؟
ویتامین K یکی از انواع ویتامین های محلول در چربی است که در بیشتر منابع غذایی گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات تازه به فراوانی یافت می شود و مهم ترین عملکرد آن در بدن بهبود انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی شدید ناشی از هموفیلی، زخم معده و قاعدگی می باشد.
خوشبختانه کمبود ویتامین K بسیار نادر است اما بد نیست بدانید که کمبود این ویتامین حیاتی می تواند باعث افزایش خونریزی، تضعیف استخوان ها و بیماری های قلبی و عروقی شود.
در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین منابع طبیعی و گیاهی سرشار از ویتامین k، شامل انواع میوه ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل و مغزیجات بیشتر آشنا شوید؛
مواد غذایی و خوراکی های سرشار از ویتامین K
1. روغن سویا
روغن سویا یکی از بهترین منابع غذایی حاوی مقادیر بالای ویتامین K می باشد که می توانید از آن برای طبخ غذا و سالاد استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم روغن سویا : 184 میکروگرم
میوه های سرشار از ویتامین K
2. آلو زرد و سیاه
آلو یکی از میوه های سرشار از ویتامین K می باشد و شما می توانید از آن برای تهیه انواع اسموتی و سالاد میوه استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم آلو زرد یا سیاه : 60 میکروگرم
3. کیوی
کیوی یکی از بهترین منابع طبیعی و گیاهی سرشار از ویتامین K است که شما می توانید از آن برای تهیه انواع اسموتی ها و سالاد میوه استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کیوی : 40 میکروگرم
4. آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین K می باشد و می توانید از آن برای تهیه انواع اسموتی، سالاد و سس سالاد استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم آووکادو : 21 میکروگرم
5. تمشک ایرانی
تمشک از منابع غنی از ویتامین K است که می توانید آن را برای تهیه اسموتی و سالاد میوه به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم تمشک : 20 میکروگرم
6. زغال اخته
زغال اخته از جمله میوه های غنی از ویتامین K محسوب می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم زغال اخته : 19 میکروگرم
7. انار
انار حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین K بوده و اضافه کردن آن به رژیم غذایی برای تامین ویتامین کا مورد نیاز بدن مفید می باشد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم انار : 16 میکروگرم
8. انجیر خشک شده
انجیر خشک یکی از بهترین میوه های خشک شده سرشار از ویتامین K است که می توانید از آن برای تهیه انواع دسر و اسموتی استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم انجیر خشک : 16 میکروگرم
9. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از غنی ترین منابع گیاهی و طبیعی ویتامین K محسوب می شود که از آن برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم گوجه فرنگی آفتاب خشک : 43 میکروگرم
10. خیار
خیار یکی از میوه های خوشمزه و پر مصرف است که غنی از ویتامین K بوده و آن را برای تهیه انواع سالاد میوه و سبزیجات استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 1 عدد خیار : 49 میکروگرم
11. انگور
انگور از میوه های حاوی ویتامین K به شمار می رود و می توان از آن برای تهیه سالاد میوه، آب میوه و اسموتی استفاده کرد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم انگور : 15 میکروگرم
12. کلم کیل
کلم کیل یکی از بهترین منابع گیاهی و سبزیجات سرشار از ویتامین K می باشد که از آن برای تهیه انواع اسموتی و سالاد سبزیجات استفاده می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کلم کیل خام : 817 میکروگرم
13. برگ چغندر
برگ چغندر خام و پخته شده از بهترین سیزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین K می باشد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم برگ چغندر خام : 830 میکروگرم