بلاگ, مقالات

خواص اکالیپتوس برای سلامتی و نحوه مصرف آن – بخش اول

خواص اکالیپتوس برای سلامتی و نحوه مصرف آن - بخش اول

خواص اکالیپتوس برای سلامتی و نحوه مصرف آن – بخش اول

خواص اکالیپتوس برای سلامتی و نحوه مصرف آن

خواص اکالیپتوس برای سلامتی و نحوه مصرف آن - بخش اول

اکالیپتوس درختی همیشه سبز بومی استرالیا است که به دلیل خواص دارویی فوق العاده و رایحه خوش برگ های آن به شهرت رسیده و امروزه در بسیاری از نقاط دنیا رشد می کند.

برگ های اکالیپتوس در طب سنتی جایگاه خاصی دارند که اگرچه مصرف خوراکی آن ها به شکل خام رایج نیست اما به صورت گسترده برای تهیه چای و روغن اکالیپتوس استفاده می شوند. از جمله خواص این برگ ها می توان به کاهش علائم سرماخوردگی و سرفه، رفع استرس، درمان خشکی پوست، تسکین درد و سلامت دندان ها اشاره کرد.

برای آشنایی با خواص بی نظیر برگ و دمنوش اکالیپتوس در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

خواص و فواید برگ اکالیپتوس

1. سرشار از آنتی اکسیدان

برگ های اکالیپتوس منبع عالی آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاونوئیدها هستند که از بدن در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

فلاونوئیدهای اصلی موجود در اکالیپتوس شامل کاتچین ها، ایزورامنتین، لوتئولین، کائمفرول، فلورتین و کوئرستین می باشد. رژیم های غذایی غنی از این ترکیبات خطر ابتلا به برخی سرطان ها، بیماری های قلبی و زوال عقل را کاهش می دهند.

چای اکالیپتوس نیز منبع خوب این آنتی اکسیدان ها می باشد و مصرف آن به طور کلی برای بزرگسالان بی خطر است، با این حال کودکان در معرض خطر مسمومیت ناشی از اکالیپتوس قرار دارند و قبل از نوشیدن این دمنوش باید با پزشک مشورت شود.

2. کاهش علائم سرماخوردگی

اکالیپتوس به طور گسترده و به عنوان یک درمان طبیعی برای سرماخوردگی استفاده شده و از مواد اصلی مورد استفاده در محصولات سرماخوردگی و سرفه محسوب می شود.

اکالیپتوس یک ماده ضد التهاب طبیعی است و به نظر می رسد به کاهش مخاط و باز شدن نایژه ها و برونشیول های ریه ها کمک می کند که عامل آن اکالیپتول یا سینوئل موجود در این برگ ها می باشد که در روغن اکالیپتوس نیز یافت می شود.

اکالیپتول با کاهش التهاب و تجمع مخاط، علائم سرماخوردگی مانند سرفه، گرفتگی بینی و سر درد را تسکین می دهد و در کاهش علائم آسم مفید است.

برای تسکین سرماخوردگی می توانید رایحه روغن اکالیپتوس را استنشاق کنید، این روغن در بسیاری از مواد ضد احتقان استفاده می شود اگرچه هرگز نباید به صورت خوراکی مصرف شود.

قبل از استفاده از ماده اکالیپتول یا تغییر داروهای خود حتما با پزشک مشورت کنید.

3. درمان خشکی پوست

اکالیپتوس با افزایش محتوای سرامید پوست به درمان خشکی پوست کمک کند. سرامید نوعی اسید چرب در پوست و مسئول حفظ سد محافظتی و رطوبت آن است و به نظر می رسد سطح آن در بدن کسانی که از خشکی پوست، شوره یا اختلالات پوستی مانند درماتیت یا پسوریازیس رنج می برند کمتر می باشد.

گفته شده استفاده موضعی از عصاره برگ اکالیپتوس به دلیل دارا بودن ترکیب ماکروکارپال A باعث افزایش تولید سرامید پوست، حفظ رطوبت و محافظت بهتر از سد پوستی می شود و به کاهش قرمز، خارش و خشکی کمک می کند.

به همین دلیل عصاره برگ اکالیپتوس در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده شده است.

4. تسکین درد

اکالیپتوس حاوی ترکیبات ضد التهابی فراوان از جمله سینئول و لیمونن است که می توانند به عنوان تسکین دهنده درد عمل کنند. گفته شده استنشاق روغن ضروری اکالیپتوس برای کاهش درد مفید است.

5. آرامش بخش و ضد استرس

مردم بر این باور هستند که اکالیپتوس می تواند علائم استرس را کاهش دهد. همچنین دیده شده استنشاق روغن اکالیپتوس کاهش قابل توجهی در اضطراب قبل از جراحی ایجاد می کند.

اکالیپتول موجود در برگ های اکالیپتوس دارای خواص ضد اضطراب و استرس بوده و با کاهش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک (سیستم واکنش به استرس) و افزایش فعالیت سیستم عصبی پاراسمپاتیک موجب آرامش می شود.

6. سلامت دهان و دندان

اکالیپتول موجود در برگ های اکالیپتوس برای سلامت دندان مفید است. همچنین گفته شده برگ های اکالیپتوس حاوی مقادیر زیادی اتانول و ماکروکارپال C (نوعی پلی فنول) می باشند که با کاهش باکتری های عامل حفره و بیماری های لثه به سلامت دهان و دندان کمک می کنند.

به نظر می رسد عصاره برگ اکالیپتوس در کاهش تجمع پلاک دندان، خونریزی لثه و التهاب لثه مفید می باشد و به همین دلیل به وفور در تهیه دهانشویه ها از آن استفاده می شود.

7. دفع کننده حشرات

روغن اکالیپتوس یک عامل دفع طبیعی حشرات و حتی شپش است که علت اصلی آن اکالیپتول موجود در برگ های این گیاه می باشد.

گفته شده استفاده موضعی از این روغن می تواند تا 8 ساعت پشه ها و حشرات را دور کند و هر چه مقدار اکالیپتول آن بیشتر باشد این مدت طولانی تر و تاثیر آن بیشتر است.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها برای این منظور باید از روغن اکالیپتوس لیمو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید