بلاگ, مقالات

پیدایش دستگاه بستنی ساز در ایران

پیدایش دستگاه بستنی ساز در ایران-از مقالات وبسایت فروشگاه اینترنتی بستنی نوبهار

پیدایش دستگاه بستنی

پیدایش دستگاه بستنی ساز در ایران

پیدایش دستگاه بستنی ساز در ایران-از مقالات وبسایت فروشگاه اینترنتی بستنی نوبهار

اما تاریخچه ورود دستگاه های بستنی سازی به اواخر دهه 40 برمی گردد. آن موقع در کنار بستنی، فالوده هم درست می کردند. فالوده از نشاسته و آب و شکر تهیه می شد. نشاسته را با آب مخلوط می کردند و

می پختند، سپس آن را در استوانه ای که پایین آن مشبک بود، می ریختند، زیر استوانه ها آب صفر درجه و زیر صفر می گذاشتند. با عبور محلول نشاسته از استوانه مشبک و ورود آن در آب صفر درجه، رشته

های منجمد درست می شد. این رشته را با شکر مخلوط می کردند و فالوده آماده می شد.

برای تهیه یخ هم از برف یخچال های طبیعی توچال استفاده می کردند. در اواخر دهه 40 که دستگاه های بستنی ساز وارد کشور شد، شرکت سازنده این دستگاه های بستنی ساز به هریک از بستنی فروشی های

معروف تهران، یک دستگاه هدیه داد، اما در این میان، یکی از بستنی فروشی های بسیار قدیمی به نام اکبر مشدی که هنوز هم قدیمی ترها از آن بسیار یاد می کنند، زیر بار استفاده از این دستگاه ها نرفت.

برای درک تاریخچه و جایگاه نوشیدنی های یخی باید خود را در تاریخ هزاران سال قبل عقب ببریم و در آنجا ریشه های پیدایش بستنی امروزی را از نوشیدنی های یخ زده پیدا کرده و تا به امروز و فرم بستنی های سنتی و میوه ای آن و به دنبال آن شناخت دستگاه های بستنی ساز قیفی و  بار سفت کن های امروزی را بهتر میشناسیم.

هزاران سال است که آب یخ زده و لبنیات یخ زده را در گوشه و کنار آسیا به عنوان خوراکی دلچسب استفاده می کنند.

اختراع دستگاه بستنی ساز:

در سال ۱۸۴۳ میلادی، اولین فریزر دستی چرخشی توسط نانسی جانسون اختراع و ثبت شد. در فاصله سالهای ۱۸۴۸ و ۱۸۷۳، ۶۹ بستنی ساز چرخشی دیگر به ثبت رسید و در سال ۱۸۵۱ اولین واحد

صنعتی تولید بستنی توسط جاکوب فیوزل در بالتیمور راه اندازی شد.

یک سال قبل از پایان قرن، آگوست گالین دستگاه هموژنیزه کننده را اختراع کرد که به ایجاد بافت نرم و خاص بستنی بسیار کمک کرد.

شاید می توان گفت تاریخچه تولید بستنی در ایران به حدود 60 سال پیش برگردد

منبع:irantechno

دیدگاهتان را بنویسید