بلاگ, مقالات

اینفوگرافیک نکات کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا

اینفوگرافیک نکات کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا

اینفوگرافیک نکات کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا

اینفوگرافیک نکات کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا

۵ نکته کلیدی برای ایمنی بیشتر غذاها در مقابل ویروس کرونا

۱. تمیزکاری

• دست‌های خود را پیش از کار با مواد غذایی و در هنگام تهیه غذاها بشویید
• دست‌های خود را پس از رفتن به توالت بشویید
• همه سطوح و تجهیزات مورد استفاده برای تهیه غذاها را بشویید و ضد عفونی کنید
• آشپزخانه و مواد غذایی را در برابر حشرات، آفت و جانوران دیگر محافظت کنید

چرا؟

درحالی‌که بیشتر میکروارگانیسم ها منجر به بیماری نمی‌شوند، اما میکروارگانیسم های خطرناکی وجود دارند که در خاک، آب، حیوانات و انسان‌ها یافت می‌شوند. این میکروارگانیسم ها روی دست‌ها، دستمال ها و تجهیزات آشپزخانه وجود دارند، به خصوص روی تختههای گوشت، و با کوچک‌ترین تماسی می‌توانند به مواد غذایی منتقل شود و منجر به بیماری‌های غذایی شوند.

۲. مواد غذایی پخته و خام را از یکدیگر جدا کنید

• گوشت، مرغ، و ماهی خام را از غذاهای پخته جدا کنید.
• از تجهیزات و ابزار های جداگانه‌ای (مانند چاقو و تخته گوشت جداگانه) برای کار با غذاهای خام استفاده کنید.
• مواد غذایی را در ظروف مناسب قرار دهید تا از تماس میان مواد غذایی خام و آماده جلوگیری شود.

چرا؟

مواد غذایی خام و بخصوص گوشت چهارپایان، مرغ و ماهی ممکن است حاوی میکروارگانیسمهای خطرناکی باشد که در هنگام آماده سازی و ذخیره سازی مواد غذایی به آن‌ها منتقل شوند.

۳. کاملا بپزید

• بخصوص گوشت قرمز، ماهی و مرغ و تخم‌مرغ را کامل بپزید
• غذاهایی مانند سوپ را به دمای جوش برسانید تا اطمینان حاصل شود که دمای آن‌ها از ۷۰ درجه عبور کرده است. برای گوشت قرمز و مرغ، سوپ آن ها باید شفاف باشد نه صورتی. به‌طور ایده‌آل می‌توانید از یک دماسنج استفاده کنید.
• در هنگام گرم کردن نیز باید مواد غذایی پخته شده را به طور کامل گرم کنید.

چرا؟

کامل پختن مواد غذایی منجر به کشته شدن همه میکروارگانیسم های خطرناک می‌شود. مطالعات نشان داده است که پختن مواد غذایی را بیش از ۷۰ درجه می‌تواند از ایمنی مصرف آن اطمینان حاصل کند. مواد غذایی که نیازمند توجه بیشتر هستند شامل گوشت خرد شده، کباب رول، تکه‌های بزرگ گوشت و مرغ کامل می‌باشند.

۴. مواد غذایی را در دمای مناسب نگهدارید

• مواد غذایی پخته شده را برای بیشتر ذو ساعت در دمای اتاق نگذارید.
• همه مواد غذایی پخته شده و فاسد شدنی را در یخچال (ترجیحاً زیر پنج درجه سانتی‌گراد) نگه دارید
• مواد غذایی پخته شده را پیش از سرو کردن به درستی گرم کنید (بیش از ۶۰ درجه سانتی‌گراد)
• مواد غذایی را به مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید
• مواد غذایی منجمد را در دمای اتاق یخزدایی نکنید

چرا؟

میکروارگانیسم ها می‌توانند در صورت قرارگیری مواد غذایی در دمای اتاق به سرعت تکثیر شوند. با نگهداشتن مواد غذایی در زیر پنج درجه یا بالای ۶۰ درجه گرما رشد میکروارگانیسم کند می‌شود و یا متوقف می‌گردد. برخی از میکروارگانیسم های خطرناک در زیر ۵ درجه هم زنده هستند.

۵. از آب و مواد خام ایمن استفاده کنید

• از آب ایمن استفاده کنید یا آب را به گونه‌ای فراوری کنید که ایمن شوند
• مواد غذایی تازه و کامل (خرد نشده) را انتخاب کنید
• برای ایمنی بیشتر، از مواد غذایی فراوری شده مانند شیر پاستوریزه، استفاده کنید
• میوه‌ها و سبزیجات را در صورتی که خام خورده می‌شوند کامل بشویید
• از مواد غذایی پس از تاریخ انقضای آن‌ها استفاده نکنید

چرا؟

مواد خام، مانند آب و یخ، ممکن است دارای مواد شیمیایی و میکروارگانیسم های خطرناک باشند. مواد شیمیایی سمی می‌توانند در غذاهای فاسد شده و آسیب دیده شکل بگیرند. مراقبت در گزینش مواد خام و اقدامات ساده مانند شست‌وشو و پوست کندن می‌تواند این خطر را کاهش دهد.

منبع : درمانکده

دیدگاهتان را بنویسید