ریاژنکا؛ نوشیدنی محبوب و محلی اوکراین
ریاژنکا؛ نوشیدنی محبوب و محلی اوکراین
«ریاژنکا» (ryazhenka) یا «شیر پخته تخمیرشده»، یک فرآورده لبنی تخمیرشده در بلاروس، روسیه و اکراین است. پایه تولید ریاژنکا در واقع، شیر پخته (baked milk)، یک نوشیدنی محبوب و شیرین است که از حرارت دادن شیر بهمدت زیاد به دست میآید و محبوبیت زیادی در کشور روسیه دارد. ریاژنکا اولین بار در قرن هفدهم در کشور اوکراین دیده شد و از آن پس تا به امروز، شهرت و محبوبیت خود را حفظ کرده است.
برای درست کردن ریاژنکا، در ابتدا شیر باید حرارت بسیار ببیند و سپس با خامه ترش، «کفیر» (kefir) یا دوغ کره (buttermilk)، وارد فرآیند تخمیر شود. این نوشیدنی سرد با بافتی خامهای و غلیظ، طعمی نسبتا شیرین و کاراملی و رنگ زرد و شیری آنقدر خوشمزه است که فقط کافی است یک بار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید.
ریاژنکا را میتوان بهعنوان شام آخر شب، صبحانه یا حتی یک ناهار سبک، با انواع غلات، میوههای خشک، توتها، آجیل و نان نوش جان کرد. شما حتی میتوانید از این فرآورده لبنی بهجای شیر در طبخ پنکیک، مافین، کیک یا وافل استفاده کنید. درست کردن این نوشیدنی سرد به زمان زیادی احتیاج دارد؛ اما شما تنها ۱۰ دقیقه در حین تهیه این نوشیدنی کار خواهید داشت.
نوشیدنیهای سرد، معمولا در فصول گرم سال برای تامین آب مورد نیاز روزانه بدن مورد استفاده قرار میگیرند. با انواع مختلف و خوشمزه این نوشیدنیها در سراسر جهان و ایران آشنا شوید.
انواع نوشیدنیهای سرد با استفاده از میوه، سبزیجات و انواع عرقیجات گیاهی درست شده و در روزهای گرم، برای رفع عطش و گرمازدگی نوشیده میشوند. از انواع شربتها گرفته تا آبمیوهها و اسموتیها، این نوشیدنیها را میتوان همراه با غذا یا بهعنوان یک میان وعده لذیذ برای مهمانان سرو کرد. دنیای نوشیدنیهای سرد، بسیار متنوع است؛ بههمین منظور ما قصد داریم شما را به سفری به دنیای نوشیدنیهای سرد دنیا دعوت کنیم تا ضمن آشنایی با تاریخچه و طرز تهیه آنها، با طعم این نوشیدنیها نیز آشنا شوید و آنها را در خانه درست کنید.