ویتامین A از ویتامین های محلول در چربی است که نقش حیاتی در حفظ قوه بینایی، رشد بدن، عملکرد ایمنی و سلامت باروری دارد. با دریافت مقدار کافی ویتامین A از رژیم غذایی، می توان از علائم کمبود آن جلوگیری کنید. این علائم عبارتند از: ریزش مو، مشکلات پوستی، چشم های خشک، شب کوری و افزایش حساسیت به عفونت ها است.
کمبود ویتامین A یکی از علل اصلی نابینایی در کشورهای در حال توسعه است. در مقابل، اکثر افراد در کشورهای توسعه یافته ویتامین A را از رژیم غذایی خود به اندازه کافی دریافت می کنند.
مقداری مورد نیاز ویتامین A برای گروه های سنی مختلف:
900 میکروگرم برای مردان، 700 میکروگرم برای زنان و 300 تا 600 میکروگرم برای کودکان و نوجوانان است.
مقدار غذایی توصیه شده (RDA) ویتامین A کافی برای اکثریت قریب به اتفاق افراد فراهم می کند. این مقاله لیست 23 غذای غنی از ویتامین A همراه با میوه و سبزیجات حاوی پرو ویتامین A را ارائه می دهد.
23 ماده غذایی سرشار از ویتامین A
ویتامین A1، همچنین به عنوان رتینول شناخته می شود، تنها در غذاهای حیوانی مانند ماهی های چرب، جگر، پنیر و کره دیده می شود.
1- جگر گاو – 713٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 9،442 میکروگرم (1،049٪ ارزش روزانه )
2- جگر بره – 236٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 7.491 میکروگرم (832٪ ارزش روزانه)
3- سوسیس جگر – 166٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 8384 میکروگرم (923٪ ارزش روزانه )
4- روغن جگر ماهی – 150٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 30،000 میکروگرم (3،333٪ ارزش روزانه)
5- ماهی قزل آلا – 25٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 149 میکروگرم (17٪ ارزش روزانه)
6- جگر غاز – 14٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 1،001 میکروگرم (111٪ ارزش روزانه)
7- کره – 11٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 684 میکروگرم (76٪ ارزش روزانه)
8- تخم مرغ پخته شده – 8٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 149 میکروگرم (17٪ ارزش روزانه)
9- خاویار – 5٪ ارزش روزانه در هر مصرف
100 گرم: 271 میکروگرم (30٪ ارزش روزانه)